Om Solund Brygge

Solund Bryggje, som tidligere het Kaikanten, er en restaurant og kafe i Solund. Den ligger nærmere bestemt på Hardbakke og livnærer seg både av de fastboende med også av alle turistene som besøker området om sommeren. Båtturistene har også fått øynene opp for dette spisestedet som serverer mat laget av lokale råvarer. Restaurant Solund Bryggje har også fått god omtale i media, så mange av de besøkende har allerede hørt om stedet når de kommer hit på ferie.

Kvalitet er viktig

For Solund Bryggje er kvalitet svært viktig. Det oppnås blant annet gjennom bruk av lokale råvarer i en restaurant beliggende i svært vakre omgivelser. Her finnes det egen aktivitetskalender og dersom du ønsker catering er det muligheter for det også. Totalt har restauranten 60 sitteplasser inne og hele 40 sitteplasser ute.

Smak av kysten

Spisestedene som ligger langs kysten har dannet et kulinarisk nettverk som de har kalt «Smak av kysten». Her er også Solund Bryggje med. I nettverket finnes det også produsenter av sjømat, grossister, fiskehandlere og fiskemottak fra hele landet. Fokuset til nettverket er å utvikle norsk sjømat og sørge for at restaurantene får nok kunnskap om emnet. Spisestedene som er med gjennomgår attpå til et relativt omfattende kompetanseprogram med det som mål å kunne gi gjestene den aller beste opplevelsen av norsk sjømat.

«Smak av kysten» har videre fokus på elementer som kvalitet, sesong, ernæring, utvikling av menyer og fortelling av historier. Å få være med i «Smak av kysten» er et kvalitetstegn. Det er Norsk Sjømatsenter som har utarbeidet selve kompetanseprogrammet og leverandørene av sjømaten har vært med hele veien. Sjømaten som tilbys på restaurantene som er med kommer fra den norske kysten og viser bredden og mangfoldet av norsk sjømat. Det er sesongens beste råvarer som teller og de skal selvsagt være så lokale som mulig. Dermed får du som gjest en matopplevelse du sent vil glemme.

Formål og organisasjon

Nettverket har, som du kanskje allerede har forstått, som formål å ikke bare øke kunnskapen om norsk sjømat, men også øke bruken av den. I tillegg ønsker man at gjestene på restaurantene skal få opplevelser som er knyttet til den norske kystkulturen.

Målet er at bedriftene som er med opplever en minste økning av omsetningen av sjømat på 5 %.

Det kulinariske nettverket består altså av alle ledd fra restaurant til produsenter og fiskemottak. Initiativet ble tatt i Bergen av Norsk Sjømatsenter og siden 2015 har Matarena AS stått for driften og videre utvikling. Alexandra Krage Angell er prosjektleder og har vært med siden starten tilbake i 2006. «Smak av kysten» eies av sine medlemmer, nærmere 70 stykker. 51 % av aksjene i Matarena AS eies av «Smak av kysten». Styret i «Smak av kysten» består av følgende personer:

  • Fredrik Hald – Styreleder og produktutviklingssjef i Hallvard Lerøy
  • Atle Jakobsen – Innkjøpsdirektør i Domstein Sjømat
  • Bjørn Jakobsen – Direktør i Lerøy Sjømatgruppen
  • Stein Mortensen – Senior forsker på Havforskningsinstituttet
  • Anders Blomkvist – Daglig leder hos Fiskekompaniet Tromsø
  • Anton Fjeldvær – Eier og salgssjef i HitraMat
  • Bjørn Tore Furset – Eier av Fursetgruppen v / Tjuvholmen Sjømagasin og Lofoten Fiskerestaurant i Oslo
  • Eric Saudan – Eier av Bellevue Restauranter i Bergen