Padling i Solund

Kajakk er en liten og smal båt. Den har dekk og er spiss i hver ende, og den padles med en padleåre som er dobbel. Kajakken har en åpning i dekket og det er her padleren sitter. Denne åpningen kalles på fagspråket for en sittebrønn. For å hindre at det kommer vann inn i kajakken finnes det et trekk som dekker resten av åpningen etter at padleren har satt seg. En kajakk var opprinnelig eskimoenes fangstbåt, og ble brukt i Nord-Amerika og på Grønland. Nå brukes kajakken til å oppleve verden fra vannet, på deilige turer ute i havgapet eller på elver. Det finnes flere ulike kajakker, så det gjelder å finne den som passer ditt bruk.

Kajakkturer i Solund

Kysten av Sogn og Fjordane kan tilby deg noen av de beste naturopplevelsene med kajakk. Her er det øyriker med holmer og skjær, lune viker og kritthvite strender. Du kan godt si at dette området i Norge er et eldorado for alle som elsker å drive med kajakk.

Lengst vest i Norge finner du øyene Solund, Bulandet og Værlandet. Dette området har faktisk fått kallenavnet «Norges Venezia». Her kryr det av store og små øyer, og det er mer enn nok av holmer og skjær. Dette gir god ly for vind og bølger, og dermed blir padleopplevelsen ekstra behagelig. Siden veien til storhavet er kort er det mange som kommer hit om høsten for å kunne surfe på bølgene som da kommer.

Legger du padleturen til Bremanger kan du nyte kritthvite strender og fjell som stuper ned i havet. Her er det også helleristninger fra prehistorisk tid, gamle og idylliske handelssteder og et dyreliv uten sidestykke.

Norway Adventurs, Solund Natur og Norsk Kystkulturakademi i Solund tilbyr alle kajakkturer med guider. Her finnes det opplegg for nybegynnere og de som har drevet med kajakk så lenge at de kan kalle seg erfarne. Mange av overnattingsstedene i Solund tilbyr også utleie av kajakk til alle sine gjester.

Norsk Kystkulturakademi i Solund

Hos Norsk Kystkulturakademi i Solund kan du både være med på turer som de organiserer og du kan leie det du trenger av utstyr dersom du ønsker å drive med kajakk i ferien. Du kan også ta et av de mange godkjente padlekursene som denne arrangøren tilbyr.

Norsk Kystkulturakademi i Solund holder flere typer kurs. De arrangerer kurs i flere nivåer, som introduksjonskurs, grunnkurs, kurs i teknikk og kurs for de som ønsker å bli aktivitetsledere. Norsk Kystkulturakademi ble opprettet i 2011, da hadde de allerede hatt en prøveperiode på to år. Beliggenheten midt i en av Norges flotteste kystområder er ideell for en slik arrangør. Takket være kommunens særpreg og den vakre naturen som er spesielt godt egnet til friluftsliv på vannet, er det mange mennesker som kommer hit for å nyte både vann, land og natur fra kajakken.

Akademiet tilbyr blant annet undervisning som ligger på høyskolenivå. Dette gjøres i samarbeid med blant annet Høyskolen på Vestlandet. De tilbyr også undervisning for lavere skoletrinn, og fagene det tilbys undervisning i er relatert til livet langs kysten samt ulike håndverks- og arbeidsteknikker.